۱۳۹۰ فروردین ۲۲, دوشنبه

نهم آوریل( ۲۰ فروردین) روز حقوق بشر کردستان

کردیش پرسپکتیو: شش سال پیش در چنین روزی سازمان حقوق بشر کردستان به‌همت محمد صدیق کبودوند پایه‌گذاری شد. توجه به نقض وسیع حقوق بشر در کردستان و کار مستمر و جدی فعالین این عرصه، بعد از شش سال از تاسیس این سازمان کماکان یک نیاز جدی است.

تاسیس سازمان حقوق بشر کردستان
در روز ۹ آوریل ۲۰۰۵ برابر با ۲۰ فروردین ۱۳۸۴ سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان به همت محمدصدیق کبودوند تاسیس و در تهران اعلام موجودیت کرد.

 با آغاز فعالیت این سازمان و با کوشش و جدیت کبودوند مساله حقوق بشر در کردستان و بویژه نقض آن، به موضوعی قابل طرح در عرصه حقوق بشر بین الملل تبدیل گردید. حمایت و دفاع پیگیرانه کبودوند از حقوق بشر، بویژه حقوق بشر کردستان با واکنش شدید امنیتی- قضایی دولت ایران روبرو شد. وی در بهار ۱۳۸۶ بازداشت و زندانی گردید و بنیاد موجودیتی به نام دفاع از حقوق بشر و حمایت از حقوق بشر در کردستان به اقدام بر علیه امنیت ملی تعبیر، و تاوان دفاع از حقوق بشر ۱۰ سال حبس برای کبودوند به دنبال آورد.

نامزدی نوبل برای کبودوند

نام محمد صدیق کبودوند، رئیس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان که از مدت ها پیش در زندان به سر می برد در فهرست نامزدهای دریافت جایزه نوبل صلح قرار گرفت. این زندانی سیاسی کرد از سوی تعدادی از اعضای پارلمان نروژ به عنوان نامزد دریافت جایزه صلح نوبل ۲۰۱۱ به کمیته اهداکننده این جایزه معرفی شده است.

در دسامبر ۲۰۱۰ نامه‌ای از طرف خانواده محمد صدیق کبودوند، خطاب به برندگان پیشین جایزه صلح نوبل و وجدانهای بیدار بشری نوشته شد که در آن تقاضای حمایت از کبودوند برای کاندیدایی جایزه صلح نوبل ۲۰۱۱ مطرح گردید.

پس از اعلام این درخواست جمعی از فعالان زن کرد از خواست خانواده اقای کبودوند حمایت کردند. این گروه که بعدها کمپین حمایت از نامزدی محمد صدیق کبودوند برای جایزه صلح نوبل را تشکیل دادند، مدارک فعالیت های آقای کبودوند را برای تعدادی از برندگان سابق جایزه صلح نوبل، نزدیک به ۲۰۰ نماینده پارلمان نروژ و همچنین افراد و شخصیت های سیاسی در سطوح بالای بین المللی جهت معرفی کردن وی به عنوان نامزد این جایزه ارسال کردند.
m-sdiq-kebudwend.jpg
بیماری کبودوند و فشارهای زندان

پایه‌گذار سازمان حقوق‌بشر کردستان، طی سالهای زندانش سه بار سکته ناقص قلبی ومغزی داشته است. در ماه های گذشته خانواده محمد صدیق کبودوند و بسیاری از فعالان حقوق بشر بارها نسبت به وضعیت سلامت جسمی او هشدار داده اند.

پریناز حسینی، همسر آقای کبودوند در مورد آخرین وضعیت گفته است، او به بیماری پروستات مبتلا است و به خاطر عدم رسیدگی مسولان پزشکی زندان و خودداری از انتقال وی جهت مداوا به خارج از زندان وضعیت سلامتی وی روز به روز بدتر می شود.

خانم حسینی همچنین یادآوری می کند که علیرغم سپری شدن بیش از یک سوم دوران حبس مقامات قضایی با اجازه مرخصی وی مخالفت می کنند. دادستانی تهران بالاخره بعد از بارها پیگیری و درخواست کتبی خانواده بدون ذکر دلیل گفته است که هیچ گونه درخواستی مبنی بر ملاقات حضوری و مرخصی با آقای کبودوند پذیرفته نخواهد شد.

سالگرد تاسیس سازمان، روز حقوق‌بشر در کردستان

کبودوند که چهارسال است به جرم دفاع و حمایت از حقوق بشر تحمل کیفر حبس می نماید، در آستانه ماه ورود به چهارمین سال حبس و در آستانه ششمین سال فعالیت سازمان متبوع خود، پیامی را از درون زندان به بیرون ارسال داشته است. دبیرخانه سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان، متن زیر را که توسط کبودوند نوشته شده است را منتشتر کرده است که در زیر می آید:

در ابتدا ۹ آوریل روز تاسیس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان را به مردم کردستان، مردم ایران و منطقه و تمامی اعضا و دوستان سازمان تبریک و شادباش می گویم، در این روز سازمان هفتمین سال فعالیت خود را آغاز می کند و امید است از این پس اهداف مهم تری را مورد پیگیری قرار دهد:

- تلاش برای ترویج و استقرار دموکراسی ضامن صلح حقوق بشر در منطقه
- کوشش در راه برقراری آشتی و صلح در منطقه و زدایش خشونت و خشونت گرایی
- تلاش برای استقرار سامانه متضمن تامین حقوق بشر در ایران و کردستان
- تلاش برای دست یابی مردم کرد در هر 4پاره کردستان به حقوق حقه و حق تعیین سرنوشت خود و حقوق برابر با دیگر ملت های منطقه
- دفاع از برابری زنان با مردان و تحقق تمامی حقوق انسانی زنان در کردستان، در ایران و در کشورهای منطقه
- دفاع از ایده الغای مجازات اعدام و تلاش برای عملی ساختن آن در ایران و کردستان و کشورهای منطقه
- دفاع از حقوق اقلیت های ملی، قومی، نژادی، مذهبی، دینی،مسلکی و جنسیتی و برخورداری از حقوق برابر
- حمایت از حقوق و آزادی های اساسی و بنیادی وامنیت انسانی تمامی مردم منطقه

از جمله این اهداف خواهد بود.

در پایان از مردم کردستان و تمامی احزاب و گروه های سیاسی و مدنی درخواست می نمایم از نام گذاری ۹ آوریل به نام روز حقوق بشر کردستان و یا هفته‌ای به این نام حمایت کنند و برنامه هایی برای آن تدارک ببینند به امید رهایی تمامی مردم کرد و مردم ایران و منطقه از بیم و نیاز.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر